Nyttige apps, software m.m.

Tuner

Alle har brug for en instrument-tuner. Her er jeg mest vild med InsTuner Free, der dog kun findes til apple-produkter. Den har et hav af muligheder og er samtidig både simpel og præcis. Ellers er det oplagt at bruge GuitarTuna, Boss Chromatic Tuner eller Beginner Guitar Tuner (der dog har mange reklamer).


Hørelære

For at holde mit gehør ved lige, så bruger jeg ChordProg. Det er en super app, hvor man bl.a. skal identificere akkordkadencer. Det er den eneste app jeg har fundet, der kan lige præcis det. Den kan varmt anbefales. Til at supplere med bruger jeg Complete Ear Trainer, da den byder på alle de klassiske øvelser indenfor den almen hørelære.


Klaver

Jeg er også meget glad for Piano Companion, der er en simpel klaver-app. Det er altid praktisk at have nogle tangenter i nærheden, hvis man enten skal finde en toneart eller notere nogle toner ned. Der findes mange fine klaverapps derude.


Øve

Hvis du bruger internetbrowseren Chrome, så kan du hente en gratis "extension" til den. Den hedder Transpose.

Det er en øve-app, hvor man kan ændre toneart og tempo på sine mp3’er og streamet musik samt gemme det i playlister. Man kan også loope et udvalgt stykke i en sang, så man f.eks. kan køre en guitarsolo i ring og samtidig have den i nedsat tempo og i ændret toneart. Den virker perfekt med YouTube.

Der findes en app, der kan cirka det samme. Den hedder Riff Studio. Den kan nærmest det samme som Transpose. Den eneste ulempe er, at man ikke kan bruge den til streamet musik.


Metronom

Det er naturligvis vigtigt med en metronom. Her bruger jeg Soundbrenner. Det er dem, der også har udviklet et metronomarmbånd, der vibrerer på hvert slag. Den er simpel og ligetil.